The Hills
The Hills Logo

Μπαμπάς, μαμά, παππούς, γιαγιά και ένα υπέροχο κουβάρι ξετυλίγεται μπροστά μας...

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018
Κατηγορία: Δραστηριότητες

Ο θεσμός της οικογένειας. Από που ερχόμαστε και πως προχωράμε; Οικογένειες διαφορετικές μα όμοιες σε αγάπη και συναισθήματα...

Μπαμπάς, μαμά,  παππούς, γιαγιά και ένα υπέροχο κουβάρι ξετυλίγεται μπροστά μας...

Όπως κάθε σχολική χρονιά έτσι και φέτος το μήνα Μάιο απασχολούμαστε με το αγαπημένο μας μα και απαιτητικό πρότζεκτ.  Φέτος το θέμα μας ίσως ακούγεται περίπλοκο για το μικρό της ηλικίας για κάποιες από τις ομάδες οι οποίες απασχολούνται (από μόλις 2χρ.!) αλλά κρύβει μέσα του πάμπολλα συναισθήματα αφού έχει να κάνει με εμάς και την οικογένεια μας. Τους πιο πιο κοντινούς και αγαπημένους. Αυτούς που μας έφεραν στην ζωή, ή και όχι. Αυτούς που μας μεγαλώνουν ή μεγάλωσαν κάποτε τους δικούς μας γονείς και ίσως εμάς τους ίδιους. Είναι το πρώτο σύνολο το οποίο ανήκουμε. Είναι η οικογένεια μας!

 

Μέσα από τον θεσμό της οικογένειας περνάμε στην τρίτη ηλικία ως κοινωνικό φαινόμενο για προβληματισμό, αφού καλούμαστε να αναλογιστούμε πως αυτή αντανακλά στην σύγχρονη πραγματικότητα.

 

Με βάση όλα αυτά λοιπόν μέχρι σήμερα τα παιδιά έχουν μιλήσει για τον θεσμό της οικογένειας και την  ποικιλομορφία αυτής.  Γνώρισαν μέσα από την τέχνη μοναδικούς ανθρώπους που ασχολήθηκαν με τον άνθρωπο και τις ρίζες του. Προσκάλεσαν στο χώρο μας παππούδες και γιαγιάδες για να τους δώσουμε και να μας δώσουν ένα ευχάριστο πρωινό γεμάτο χαρά και δημιουργία. Επισκέφθηκαν χώρους τους οποίους φιλοξενούν άλλους παππούδες και γιαγιάδες, για φροντίδα μα και παρεούλα. Και πολλά άλλα όμορφα και δημιουργικά συνεχίζουν μέχρι το τέλος του μήνα.

 

Εύχομαι όλα τα παιδιά του the hills να ένιωσαν την αγάπη και την αγκαλιά αυτών των ανθρώπων και να κατανόησαν έστω και ένα μικρό μέρος της προσφοράς τους προς εμάς...



πίσω



Δείτε ακόμη



Members Area
φωτογραφικό υλικό
Contact Us
Facebook
Pinterest