The Hills
The Hills Logo

Πώς να σταματήσετε το κλάμα του νεογέννητου!Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015
Κατηγορία: Συμβουλές

Έφαγε;Ναι. Του άλλαξα πάνα; Ναι. Έχει πυρετό; Όχι.Βγάζει δόντια; Όχι

Πώς να σταματήσετε το κλάμα του νεογέννητου!Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

Τότε γιατί κλαίει;

-Τα μωρά μπορεί να κλαίνε χωρίς λόγο. Επειδή λοιπόν δεν μπορείτε να διαβάζετε το μυαλό του μωρού σας, υπάρχουν αρκετοί  τρόποι να ηρεμήσετε ένα μωρό που κλαίει.

Δώστε του κάτι να μασουλήσει όπως πιπίλα ή  αρκουδάκια για τα δόντια. Έρευνες δείχνουν πως η πιπίλα κλπ επαναφέρουν τους χτύπους της καρδιάς , χαλαρώνουν το στομάχι  και ηρεμούν τα άκρα.

Πάρτε το αγκαλιά και κρατήστε το σφιχτά κοντά σας. Τα νεογέννητα νιώθουν ασφάλεια και ζεστασιά κοντά μας όπως ήταν στην μήτρα και αυτό τα βοηθάει να ηρεμήσουν.

Βάλτε μουσική.Δοκιμάστε να του βάλετε ένα ήρεμο τραγουδάκι  και προσπαθήστε να το κουνάτε με τον ρυθμό.Το σώμα του θα χαλαρώσει μετά από 2 τραγούδια και κάποια στιγμή θα κοιμηθεί. (Στο ραδιόφωνο του babyradio μετά τις 9 το βράδυ μπορείτε να ακούσετε πολλές μελωδίες που θα το χαλαρώσουν!)

Βάλτε του να ακούει μονότονους ήχους, Για παράδειγμα ανοίξτε την ηλεκτρική σκούπα, το πιστολάκι γιατί οι μονότονοι ήχοι βοηθάνε τα μωρά να ηρεμήσουν και να θεωρούν πως ακούνε θορύβους που ακούγανε και μέσα στην κοιλιά της μαμάς.

Ανανεώστε την ατμόσφαιρα. Μπορεί απλά να χρειάζεται να ανοίξετε το παράθυρο να μπει λίγο φως και καθαρός αέρας. Αν ηρεμήσει απολαύστε  και εσείς την θέα από το παράθυρο και ηρεμήστε!

Κάντε του ένα μασάζ. Το μασάζ ηρεμεί και τους ενήλικες άρα γιατί όχι και το μωρό σας;

Δοκιμάστε να ρίξετε λίγο χλιαρό νερό. Αντί για μπάνιο, απλά κρατήστε το στα χέρια σας και ρίξτε του λίγο ζεστό νερό για να χαλαρώσει.

Καλή επιτυχία!

Κατερίνα Π.

Πηγή: www.babyradio.gr



πίσω



Δείτε ακόμη



Members Area
φωτογραφικό υλικό
Contact Us
Facebook
Pinterest