The Hills
The Hills Logo

Τα πλεονεκτήματα του παιδικού σταθμού

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015
Κατηγορία: Άρθρα

Εκτός από λίγες ώρες διασκέδασης, υπάρχουν συγκεκριμένα οφέλη από τον παιδικό σταθμό, τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί. Η ζωή με ένα μικρό παιδί είναι γεμάτη χαρά και εκπλήξεις. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Κάπου ανάμεσα στον ατέλειωτο κύκλο αλλαγής της πάνας, φαγητού, ύπνου, παιχνιδιού και τραγουδιού με το μικρό, επιθυμείτε λίγη ώρα με καλή συντροφιά ενήλικου προσώπου. Επίσης το παιδί θα μπορούσε να διασκεδάσει και να επωφεληθεί από ένα νέο κοινωνικό κύκλο πάρα πολύ.

Τα πλεονεκτήματα του παιδικού σταθμού

Ο παιδικός σταθμός προσφέρει στο παιδάκι ένα νέο περιβάλλον για να παρατηρήσει και την ευκαιρία να φλυαρήσει με ένα άλλο μικρό ανθρωπάκι. Όμως τα οφέλη του παιδικού σταθμού συνεχίζονται…

 

Θα ξεκολλήσει

Οπωσδήποτε έχετε αναρωτηθεί αν το μικρό σας είναι κολλημένο με Velcro στο πλευρό σας! Πηγαίνοντας στο παιδικό σταθμό θα ανακαλύψει νέα ερεθίσματα και άλλα μικρά πλασματάκια σαν και αυτό, που μπορεί να παίξει μαζί τους και να ξεκολλήσει από εσάς.

 

Θα μεταμορφωθεί από «ορχήστρα ενός ατόμου» σε «ευχάριστο ντουέτο»

Αν βάλουμε δύο μικρά παιδιά σε ένα δωμάτιο, οι πιθανότητες είναι ότι θα παίξουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Αυτό ονομάζεται παράλληλο παιχνίδι και είναι απόλυτα φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία, έτσι μην ανησυχείτε αν το παιδί σας θέλει να παίζει μόνο του παρόλο που ένα άλλο παιδάκι είναι σχεδόν δίπλα του. Θυμηθείτε ότι το παιδί δεν ξέρει ότι βρίσκεται στον παιδικό σταθμό, απλά κάνει ότι έρχεται φυσικά. Όπως όμως οι μέρες περνούν είναι πιθανό οι πολλά υποσχόμενοι φίλοι να βρουν τελικά το δρόμο τους ο ένας προς τον άλλο! Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε λίγο, δίνοντας στο μικρό σας όμορφα σνακ που μπορεί να μοιραστεί με τα άλλα παιδάκια.

 

Δοκιμαστική λειτουργία

Αν το παιδί σε λίγο καιρό θα πάει στο νηπιαγωγείο, ο παιδικός σταθμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε την κοινωνικότητά του. Είναι μία καλή αρχή, θα βιώσει και το πρώτο του ίσως μάθημα το πώς να μοιράζεται και να συμμετέχει, δύο βασικά στοιχεία απαραίτητα για το σχολείο και φυσικά αργότερα και για τη ζωή του.

 

Παίζοντας το δάσκαλο

Ο παιδικός σταθμός είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά, να παρατηρήσουν, να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν νέες κοινωνικές δεξιότητες. Εκτός από το να μάθουν τα παιδιά να μοιράζονται, στο σταθμό θα μάθουν βασικές αρχές καλής συμπεριφοράς, όπως να λένε «ευχαριστώ» ή «παρακαλώ» και αντίο στη μαμά χωρίς δάκρια ή ξεσπάσματα.

 

Θα κάνετε γνωριμίες

Θέλετε να βρείτε ένα κλόουν για τα γενέθλιά του, δεν είστε ευχαριστημένη από τον παιδίατρο σας, ή δεν προλάβατε να δείτε το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς; Στον παιδικό σταθμό, ασφαλώς θα γνωρίσετε άλλες μητέρες που μένουν κοντά σας. Και τι καλύτερο από το να κάνετε παρέα με άλλες μητέρες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες αλλά και χαρές μαζί σας.

 

Φυσικά ο παιδικός σταθμός μπορεί να μην ταιριάζει στις συνθήκες της δικής σας οικογένειας ή στο παιδάκι σας. Όμως αν είναι δυνατόν δοκιμάστε πριν το απορρίψετε.


Πηγή : Paidorama.com 



πίσω



Δείτε ακόμη



Members Area
φωτογραφικό υλικό
Contact Us
Facebook
Pinterest